Kada osećamo bol, prvo ćemo se obratiti lekaru ili posegnuti za kutijom lekova!

Međutim, nakon ovog teksta, uvidećete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja.

Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u telu na neki način povezana sa našim šakama.

1. Palac

LittleThings

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaiji vašeg srca, trebalo bi da se uspore.

2. Kažiprst

LittleThings

Kažiprsto je spojen sa debelim crevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u stomaku? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primetiti poboljšanje.

3. Srednji prst

LittleThings

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crevom, krvnim i respiratornim sistemom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

4. Prstenjak

LittleThings

Ovaj prst ima jak uticaj na vaše raspoloženje, pa ukolik osećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete osetiti osećaj mira i opuštanja.

5. Mali prst

LittleThingsMali prst je povezana sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osetićete veliko olakšanje!

LittleThingsDlanovi su spojeni sa nervnim sistemom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam toplo preporučujemo pljeskanje dlanovima.

To će podstaći cirkulaciju, a i vi ćete se osetiti znatno bolje!

Probajte i vi! Ne može da škodi…