Lauresa Malići je izašla iz bolnice dan posle porođaja i otišla do kasarne, gde je dete davila, a zatim ga zatrpala kamenjem.

Beba prevremeno rođena beba

Ilustracija, Foto: Profimedia

Tek rođenu ćerku davila, a zatim je kamenovala do smrti! Lauresa Malići (33) iz Đakovice priznala je na početku suđenja da je ubila tek rođenu ćerku i iskazom šokirala sve prisutne u sudnici!

Optužnica je tereti da je bebu ubila dan nakon njenog rođenja. Benjamin, brat optužene, izjavio je da je Lauresa bebu kamenovala u napuštenom vojnom objektu u Đakovici.

– Izašla je s bebom iz bolnice dan nakon porođaja i otišla do kasarne, gde je bebicu davila, a zatim je zatrpala kamenjem. Kažu da je dete bilo živo još neko vreme posle davljenja – izjavio je brat optužene Benjamin i dodao da niko u porodici nije znao da je Lauresa trudna.

Lauresa je, prema Benjaminovim rečima, neko vreme nije živela sa svojom porodicom.

– Kada je došla, primetili smo da se ugojila, ali nismo znali da je trudna. Narednog dana je otišla negde, a već sutradan nam je javljeno da se porodila – rekao je Benjamin.

Lauresa je posle ubistva ćerke sasvim normalno došla kući i ukućanima kazala da je beba, navodno, preminula u bolnici.

Članovi porodice su tada pozvali upravu bolnice da bi ih obavestili da nemaju novca da organizuju sahranu.

– Tada nam je rečeno da je Lauresa uzela živu i zdravu bebu i napustila bolnicu! Ubrzo su lekari posumnjali da se nešto dogodilo i došla je policija – prepričao je Benjamin porodičnu dramu.

Sudija u ovom procesu Šaćir Zika naložio je psihijatrijsko veštačenje optužene i zatražio kompletne nalaze veštaka, koji su pregledali telo ubijene bebe. Nastavak suđenja zakazan je za 18. jul, kada bi trebalo da se čuje i reč medicinskih veštaka.

Tražila ukidanje pritvora

Lauresa Malići, koja je u pritvoru od 22. marta, tražila je preko svog advokata da se brani sa slobode, ali joj molba nije uslišena.

– Ona treba da ostane u pritvoru, jer je reč o teškom ubistvu. Postoje jaki dokazi da je ćebetom gušila bebu, a zatim preko nje bacala kamenje i betonsku ploču, naveo je na prvom pretresu tužilac Agron Matjani.

On je istakao da postoji opasnost da Lauresa Malići pobegne sa Kosova ukoliko joj sud dozvoli da se brani sa slobode.