U leto 2011. godine, srpski mediji brujali su o mladoj devojci u venčanici koja oko ponoći čeka vozače i ide ka njima sa ispruženim bidermajerom u ruci. Morbidan način da se našale smislili su dvojica braće iz Bora, misleći da je to dobra prilika da se našale sa vozačima na novootvorenom putu ka Zaječaru.

Dok se jedan obukao u venčanicu, drugi je sve to snimao. Nisu ni slutili da su dobrano preplašili mnoge vozače, zbog čega je slučaj prijavljen i policiji. Svakojake priče kolale su o devojci u beloj venčanici, a braća su, srećom, na kraju otkrivena. Međutim, zbog manjkavosti zakona nisu procesuirana, jer su jednostavno izjavili da su stopirali, što nije kažnjivo. Kao ni to da su mogli stopirati obučeni u šta god žele, čak i u venčanicu.

Možda im se može oprostiti jer su inspiraciju za ovu neslanu šalu braća našla u legendi koja postoji u tim krajevima decenijama. Utvara devojke u venčanici koja se noću može videti na putu, vezana je za selo Koprivnica u opštini Zaječar.

Devojka u venčanici, naravno, samo je jedna od misterija Srbija. Duhove i nerazjašnjive pojave prijavljuju se svakodnevno, u Srbiji i regionu. Ovo su najzanimljivije priče o misterioznim pojavama.

“U mom mestu i dan danas kruži priča koja se dešavala pre nekoliko godina…U ono malo starije vreme, ljudima je stoka bila svetinja (nekima je i dan danas) jer je narod živeo i preživljavao na takav način. Komšije su počele da se žale kako im krave slabo daju mleko, gube na kilaži, kako su nervozne i svašta nešto. Prvo nisu znali zašto se to dešava. Mislili su da je možda neka bolest, neki virus. Jednostavno nisu mogli da nađu rešenje, odgovor.