OVAJ HRABRI SRBIN SPASAVA DEČAKE ZAROBLJENE U PEĆINI NA TAJLANDU: Ceo svet priča o roniocu Ivanu Karadžiću! (FOTO)

OVAJ HRABRI SRBIN SPASAVA DEČAKE ZAROBLJENE U PEĆINI NA TAJLANDU: Ceo svet priča o roniocu Ivanu Karadžiću! (FOTO)

Ceo svet prati spasavanje 12 tajlandskih dečaka i njihovog trenera koji su sada duže od nedelju dana zarobljeni u pećini, a među hrabrim roniocima našao se i jedan srpskog porekla, Ivan Karadžić koji je rođen u Danskoj.

 

 

U akciji spasavanja našli su se brojni spasilački timovi iz više zemalja koji zajednički pokušavaju da osmisle najbezbedniji plan kako bi izbavili decu i trenera iz pećine.

 

 

Karadžić je nedavno za “Skaj njuz” rekao je da bi konačnu akciju mogli da pokrenu vrlo brzo, možda već danas ili sutra.

 

 

“Većina ronilaca ima iskustva u spasavanju drugih ronilaca iz pećina, ali spasavanje dece je novo za većinu. Biće teško! Nemam iskustva u spasavanju dece iz pećina, mislim da niko nema”, rekao je Karadžić.

Posebno otežavajuća okolnost su padavine, zbog kojih je izlaz blokiran vodom. Ali, Karadžić misli da se situacija menja na bolje, i dodaje da će cela akcija biti veliki izazov za spasioce.

 

 

“Kad sam juče bio ovde, voda se povlačila, centimetar ili dva na sat”, dodao je.

 

 

Inače, Karadžić živi i radi na Tajlandu od 2007. godine, gde je instruktor ronjenja u mestu Koh Tao, a “specijalnost” su mu upravo pećine.

 

Pre nego što se preselio na Tajland, živeo je u Danskoj. Takođe je učestvovao u brojnim ekspedicijama i ronio u pećinama širom Azije.

Podsetimo, fudbaleri i njihov trener su nestali 23. juna. Pronašli su ih u ponedeljak uveče u poplavljenoj pećini i od tada traje trka sa vremenom, a jedan ronilac je preminuo tokom ove akcije.

 

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Facebook/AP)