SMRŠALA JE 30 KILOGRAMA ZA 8 MESECI: Tajna se krije u OVOME! (VIDEO)

Iako se na internetu mogu pronaći brojni načini za mršavljenje, fitnes instruktorka Tifani Hal, koja je uspela da smrša čak 30 kilograma, zagovara da je trosatno pravilo najbolje.

 

Pre svega jer nije reč o rigoroznoj dijeti koja bi mogla da ima štetne efekte po metabolizam.

Tifani je za portal mamamia.com ispričala da se tokom trudnoće ugojila 30 kilograma, nakon čega je došla na ideju da osmisli program uz pomoć koga će zdravo smršati i neće vratiti kilograme.

 

Kako kaže, za samo osam meseci od porođaja uspela je da izgubi sav višak, tačno 30 kilograma, a tajna se krije u “trosatnom pravilu”.

“Trosatno pravilo sam smislila kako bih se rešila tipičnog „sve ili ništa“ stava u dijeti. Poenta je u tome da, kad pogrešite i pojedete nešto što ne treba, jednostavno kažete sebi – čovek sam i grešim. Ako pogrešite, dajte sebi tri sata, a onda se restartujte i počnite iznova. Svaka tri sata je novi početak i prilika za novi start dijete”, objasnila je.

Fitnes instruktorka kaže da je reč o psihološkom triku, a ne odricanju, ali je važno strogo se pridržavati pravila.

Na primer, ako ste za doručak izabrali zdrave namirnice, ali za ručak pojeli slatkiš, ne treba da odustanete od dijete i nastavite sa grickalicama, već jednostavno treba da date sebi tri sata – pa da opet krenete. Drugim rečima, dijeta počinje na svaka tri sata i na svaka tri sata imate priliku da ispravite sve prethodne greške.

Tifani je podelila još neke savete koji mogu biti od koristi svima koji imaju problem sa gojaznošću.

 

“Pre nego što posegnete za parčetom pice, zapitajte se da li ste zaista gladni, ili ste možda tužni, dosadno vam je, nervozni ste ili ste prosto žedni? Ovo jednostavno pitanje može da vas u trenutku osvesti i podstakne da ipak preskočite taj nezdravi obrok i umesto toga se pozabavite pravim problemom”

“Pronađite novi hobi. Zapitiše na parčetu papira šta biste to želeli da radite, a onda to i počnite da radite. Na taj način ćete biti zauzeti, pa nećete razmišljati o hrani i dijeti”

 

“Zapamtite boj tri. Ne samo zbog trosatnog pravila, već i zbog toga što u toku dana treba da imate tri glavna obroka i tri manje, zdrave užine. Ovo će vam ubrzati metabolizam i učiniti da nikad ne osećate napade gladi.”

Kurir.rs/Mamamia/ Foto: Printscreen Instagram