TURISTI IZ BUGARSKE DOLAZE DA VIDE SINIŠU MALOG NA MESTU MINISTRA FINANSIJA

BEOGRAD, 29. maj 2018, (Njuz) – Izbor Siniše malog za ministra finansija pokazao se kao izuzetan promotivni potez, a iz Bugarske stižu vesti da tamošnji turisti najavljuju masovan dolazak kako bi ga videli na novoj funkciji.

– Povećano interesovanje naših turista za Beograd bilo je primetno već od trenutka kada je Siniša Mali najavljen kao potencijalno rešenje za mesto ministra finasija – kažu u jednoj turističkoj agenciji sa sedištem u Sofiji. – Čim je predlog premijerke Brnabić stigao u skupštinu počele su da stižu rezervacije, a interesovanje je dostiglo kulminaciju odmah po njegovom izboru. Telefoni su zvonili, stizali su mejlovi sa upitima o uslovima posete Beogradu i za tili čas smo rasprodali sve aranžmane za Srbiju. Razgovarali smo sa našim klijentima i svi oni, kao glavni cilj posete, ističu obilazak vlade kako bi videli Malog na novoj funkciji, objasnili su nam zaposleni u ovoj agenciji.

Očekuje se da će broj turista koji ovim povodom posetiti Beograd uveliko premašiti onaj zabeležen tokom novogodišnjih praznika, Hotelijeri i ugostitelji u prestonici već trljaju ruke jer očekuju dodatnu zaradu, a srpski budžet novi priliv deviza.

– Siniša Mali je čuven u Bugarskoj i na neki način ga smatramo svojim. Uostalom on je ovde imao 24 stana, što je dokaz koliko voli našu zemlju – priča Bojko Topalov koji je već jutros stigao u naš glavni grad. – Čim sam čuo da će on biti ministar finansija odlučio sam da rezervišem kartu za Beograd i lično ga vidim na mestu ministra finansija. Svi znamo za novogodišnju rasvetu koja je radila oko 7 meseci, najskuplju jelku na svetu, rušenje u Hercegovačkoj ulici, a pominje se i nasilje u braku. Takav čovek na jednom od najvažnijih mesta u državi je prava atrakcija i nešto što druge države nemaju – ispričao je on oduševljeno i dodao da će u Beogradu ostati bar sedam dana da bi na licu mesta ispratio sledeću aferu Siniše Malog.